EL ESTE CU NOI CÂND NE TEMEM

În coloana de știri a unui ziar, cu ani de zile în urmă, era prezentată o experiență de coșmar trăită de Wilma Sullivan, care locuia singură în localitatea Portageville din Misoury. Nu știu dacă puteți crede ceea ce i s-a întâmplat ! Într-o noapte, pe când se afla în casa ei, situată pe o stradă liniștită cu vecini pașnici, a mers la culcare la ora 11:30. Nu avea nici o grijă pentru siguranța sa, pentru că ușile erau încuiate și nimeni n-ar fi putut deschide geamurile chiar dacă ar fi încercat. Era sigură de aceasta !

A luat o carte și a citit pentru o vreme. A ajuns însă repede să fie chinuită de un somn adânc. A pus cartea pe noptieră, a stins lumina, și-a pus mâinile sub cap și a adormit profund. După o bucată de vreme, a simțit o durere adâncă a mâinii stângi. Visase că a prins pe cineva care a alunecat într-o prăpastie și și-a întins mâna să-l prindă. Acum era în starea de panică și nedumerire, în timp ce durerea mâinii stângi era tot mai intensă. În același timp, se lupta ca să țină tot mai strâns pe cel pe care îl credea în pericol. Când s-a trezit, și-a dat seama că nu este nimeni în cameră și nici nu alunecase nimeni în prăpastie, ci brațul ei drept îl strângea pe cel stâng. Era să cadă din pat de râs când și-a dat seama că totul a fost un coșmar !

Uneori, aceleași sentimente de frică ne încearcă și pe noi. Li s-a întâmplat și ucenicilor. Aceștia încercau să traverseze lacul Ghenazaret și deodată s-a pornit o furtună puternică. Ei erau pescari de meserie și mai trecuseră prin astfel de furtuni. Erau oameni puternici, dar când furtuna nu arăta nici un semn de domolire, au început să se teamă de viețile lor. Deodată au văzut pe cineva umblând pe mare. În vreme de panică, mintea rătăcește iar ei nu știau cine este și au strigat: „Este o nălucă !” În acele momente de spaimă și necunoaștere, Domnul Isus a rostit cele mai încurajatoare cuvinte pentru ucenicii Săi: „Nu vă temeți ! Eu sunt !” Ce cuvinte minunate pentru o inimă înfricoșată !

„ Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Curpaș Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.