De ce vine FURTUNA?

Cred că este un gând „greu”, dar înțeles de cei care deja au gustat furtuni pe care nu le-au dorit în calea lor. Eu am trecut în ultimii ani printr-o astfel de furtună care m-a obligat să îmi evaluez toate valorile în care cred și să îmi revizuiesc viața, în ciuda faptului că eram ferm convins că sunt pe o cale foarte bună. Am învățat ce imperios este îți evaluezi inima după standardele divine, reinterpretate după ce ai trecut prin furtună, să te schimbi, să decizi în ciuda egoului tău să ierți, să îți aliniezi bătaia inimii după Inima Domnului Isus Hristos, modelul nostru.
M-am uitat la alți oameni care au trecut și trec prin furtuni mai mari, cum este prietenul și unchiul nostru drag Leon Terhes, pentru care și vă cer să ne rugăm. Am văzut la acest om brav o credință puternică, curaj, decizia fermă de a-i fi plăcut lui Dumnezeu printr-un exemplu frumos și o viață dusă în credincioșie, fără murmure, în ciuda durerii mari.
Am văzut și văd acest exemplu bun în viața sorei noastre și scumpă prietenă, Irina Fodorean, pe care furtuna a apropiat-o de Dumnezeu și a adus apoi o viziune mai frumoasă a voii cerești în viața ei.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate exemplele frumoase pe care ni le dă în oamenii din jurul nostru, oameni care trec prin furtună și apoi văd chipul lui Dumnezeu mai frumos și mai strălucitor, recunoscători că în timpul furtunii s-au apropiat mai mult de Cer.

Marcel Șaitiș

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.