Ce înseamnă pregătirile pentru cel de-al treilea Templu pentru creștini?

Cercurile profetice vorbesc despre semnificația vacii roșii menționate din Numeri 19. Entuziasmul se concentrează pe faptul că cinci vaci roșii în totalitate au fost crescute în America și aduse cu avionul în Israel la sfârșitul anului 2022. Acestea vor fi examinate când vor împlini doi ani și o zi. Dacă una dintre ele  este considerată potrivită, ea va fi sacrificată.

Tradiția rabinică susține că odată ce o vacă roșie este ucisă și cenușa sa este colectată, preoția poate fi restaurată și al treilea templu poate fi construit. Deoarece vacile fac parte din ordinea creată, este potrivit să considerăm acest lucru ca un „semn” natural.

Mulți creștini care au vizitat Israelul știu că Institutul Templului a planificat și se pregătește să reconstruiască templul de ceva timp. Acesta are deja diverse unelte care vor fi folosite într-un templu reconstruit. Puteți vedea frumoasa menorah construită în acest scop în Quarter Square din orașul Vechi al Ierusalimului – finanțată de un evreu ucrainean și estimată la milioane de dolari.

În Numeri 19, Domnul le-a spus lui Moise și lui Aaron să sacrifice o juncă roșie fără cusur (o vacă tânără care nu a fost niciodată însărcinată, înjugată sau mulsă) ca o rânduială de purificare.

Evreii zeloși care doresc ca templul să fie reconstruit doresc să îndeplinească „rânduiala de durată” a junincii roșii din Vechiul Testament – care inițial implică o vacă umilă. Unii dintre ei sunt motivați de un zel religios sincer, în timp ce alții doresc doar să revendice locația care este centrală pentru identitatea evreiască și mândria națională, la fel ca zeloții din timpul lui Isus.

Noutatea profetic se concentrează pe speranța că aceste juninci roșii ar putea fi un semn că Israel este pe punctul de a reconstrui templul său.

Sursa: Vocea Creștinilor

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.