DEZAVANTAJUL TRANSFORMAT ÎN FAVOARE

Un reporter editorialist, a povestit o întâmplare trăita de un doctor ginecolog. Acesta a fost chemat să asiste o naștere într-o familie săracă din Montana. Copilul care s-a născut avea un picior deformat. De asemenea, la început avea și mari probleme de respirație. „Dacă va trăi” – gândea doctorul, „ceilalti copii îl vor numi toată viața „șchiopul.” Viața lui va fi mizerabilă ! Dacă eu nu fac nimic pentru a-și căpăta respirația, cu siguranță va muri și va scăpa de toate acestea. Nu cumva așa ar fi mai bine pentru el ?” – s-a întrebat doctorul în el însuși. Atunci, și-a amintit de jurământul lui Hipocrate și convins de datoria de a apăra viața, a început să sufle în gura copilului, făcându-i respirație artificială. Imediat plămânii copilului au început să funcționeze și copilul a scos primul țipăt.

După câțiva ani, fiica acestui doctor și ginerele său, au murit într-un accident de circulație. Nepoțica lui de numai 10 ani a rămas orfană. El a luat-o pentru a o crește. Într-o zi, această fetiță a fost descoperită cu o formă de paralizie a picioarelor. Doctorul bătrân care o creștea, a auzit că pentru acest diagnostic este un doctor tânăr vestit în partea de vest a statului. Acesta a obținut rezultate deosebite în tratarea unor astfel de boli. Doctorul și-a luat nepoțica și a mers să fie consultată.

Când l-a văzut pe medicul recomandat, a observat că acesta era infirm. Foarte repede a ajuns să descopere că acest doctor, era acel copil deformat pe care îl asistase la naștere cu 35 de ani în urmă. Din pricina infirmității sale, el a ajuns să se specializeze în această boală cu forme severe de paralizie. Tratamentul prescris a avut succes și nepoțica doctorului a revenit la o stare de sănătate normală.

Nu este o raritate ca un doctor cu un picior deformat, să se specializeze în boli de paralizie a membrelor, și chiar să devină celebru în acest domeniu. Astfel de situații se petrec frecvent. Când o persoană are o deficiență într-un anumit domeniu, atunci realizează ce multe sunt binecuvântările pe care Dumnezeu i le-a dăruit în celelalte. Dezavantajul se transformă într-un mare favor ! „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta !” (Psalmul 139:14)

Curpas Nicusor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.