EXAGERAREA COSTĂ

Un antrenor de baschet de la un colegiu, a intervievat un jucător de baschet de la un liceu, pentru a-l cuprinde în echipa sa. Antrenorul i-a spus:

  • Am auzit că ești bun !
  • Cel mai bun ! – a răspuns jucătorul. Eu marchez cel puțin 45 de coșuri pe meci. Am fost cel mai bun întorcător din liceul meu. Am condus echipa mea în trei sezoane fără a fi învinsă în trei campionate din state diferite.
  • Aceasta este incredibil ! – a spus antrenorul. Spune-mi, a zis acesta, ai vreo slăbiciune ?
  • Păi, a zis tânărul sfios, am tendința de a exagera lucrurile !

Noi toți avem slăbiciuni. Nu există un „10” perfect în această lume. Aceasta este uneori dificil de admis pentru unii dintre noi ! De exemplu, 90% dintre bărbați se evaluează deasupra abilităților atletice pe care le posedă. Bărbații, uneori exagerează. Unii dintre noi suntem adevărate legende în mintea noastră. Deci toți avem cel puțin o slăbiciune.

Unele dintre aceste slăbiciuni sunt de natură fizică, altele de natură intelectuală, altele de natură morală etc.. Unele dintre slăbiciunile noastre au de-a face cu slujba noastră, altele cu viața de familie, altele cu modul de relaționare față de Cristos. Unii dintre noi de exemplu, își pierd cumpătul repede, alții sunt lipsiți de diplomație. Unii sunt prea mândri, alții prea sfioși. Nu există „10” perfect !

Și apostolul Pavel a avut slăbiciunea lui. Una care în mod particular i-a cauzat multă durere de inimă. Nu știm cu siguranță care a fost aceasta, dar el a numit-o „țepușul din carne.” Urmărindu-l pe apostolul Pavel, putem spune că nu contează slăbiciunile pe care le avem, Cristos ne poate face să fim tari în ciuda acestora ! „Şi, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf.” (2 Corinteni 12:7)

Curpaș Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.