Semnele Sfarsitului : Finlanda adoptă o lege radicală care le permite oamenilor să-și schimbe sexul legal o dată pe an!

Parlamentarii finlandezi au adoptat un amendament care va permite oamenilor să își „schimbe legal sexul” o dată pe an. Parlamentul Finlandei a votat cu 113-69 în favoarea modificării legilor privind transsexualitatea din țară.

Noua lege va permite persoanelor din Finlanda care au 18 ani sau mai mult să își schimbe legal genul o dată pe an prin autodeclarare, fără a fi nevoie de o evaluare psihologică sau de intervenții medicale prealabile. Anterior, persoanele care doreau să își schimbe genul legal trebuiau să se supună unor proceduri medicale și să dovedească faptul că sunt sterile pentru a putea face „tranziția” legală la un alt gen. Cerința de sterilizare din legea existentă era menită să împiedice persoanele care suferă de disforie de gen să aibă copii.

Prim-ministrul finlandez pro-LGBT Sanna Marin, care a fost crescută de un cuplu de lesbiene (mama lui Marin și partenera sa), a declarat că legea a fost o „problemă foarte importantă pentru mine personal”. Potrivit unui raport Associated Press, „consilierul pentru drepturile LGBTI” al Amnesty International Finlanda, Matti Pihlajamaa, a declarat: „[prin adoptarea acestei legi, Finlanda a făcut un pas important în direcția protejării drepturilor persoanelor trans și a îmbunătățirii vieții lor și a dreptului la autodeterminare”.

Citește mai departe : https://m.ziuanews.ro/externe/finlanda-adopt-o-lege-radical-care-le-permite-oamenilor-s-i-schimbe-sexul-legal-o-dat-pe-an-1574937

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.