Caransebeşeanul Cristi Brecica şi căţeluşa Vreni participă la misiunile de căutare şi salvare din Turcia

Câinii de avalanșă Salvamont România participă, alături de forțele RO-USAR, dislocate în Turcia, într-o primă fază cu Vreni și Cristi Brecica de la unitatea Salvamont Mehedinţi.

Cristi Brecica despre câinele de căutare-salvare şi misiunile importante la care a participat:

Este un câine brevetat căutare-salvare suprafață teren împădurit și despădurit, respectiv avalanșă în cadrul Salvamont România, iar în dărămături și suprafață împădurită și descoperit în cadrul Ministerului de Interne. Misiunea cea mai cu impact asupra mea a fost cea din 2009-2010 când nu exista un câine de căutare-salvare în Caraș-Severin. A fost momentul care m-a determinat să încep și să învăț să lucrez cu un câine de salvare, deoarece noi salvamontiștii, am căutat 6 luni doi oameni morţi în avalanșă, puteau să moară şi alți zeci de oameni, voluntari sau salvamontiști. A fost o misiune foarte grea în acel moment. A fost acel impact, care atunci când m-am întors în țară în 2013 şi am hotărât să rămân acasă, am zis începem să lucrăm un câine de căutare-salvare„.

Citește mai mult accesând următorul link https://www.radioresita.ro/actualitate/caransebeseanul-cristi-brecica-si-catelusa-vreni-participa-la-misiunile-de-salvare-in-turcia

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.