Madagascar- O secvență din viața noastră sub ploile tropicale ale sudului african.

Începe o ploaie strașnică tropicală și se decuplează sistemul electric al casei. Acoperișul din tablă vuiește și nu ne mai putem înțelege om cu om în casă din cauza zgomotului produs de ploaia căzută pe el. Verificăm toate ferestrele, să nu ne între ploaia în casă. Degeaba, că ferestrele de la bucătărie și de la baie sunt pe un alt format, din bucăți care doar se rotesc, fără etanșeitate și ploaie tropicală profită de asta.
Alessia trebuia să vină de la întâlnirea cu liderii de tineret creștini din cartierul nostru, iar Ioana era la Centrul misionar Joy4Madagascar.
Ies afară și văd ploaia bătând în rafale puternice din cauza vântului puternic. Un copăcel din curte cade la pământ, doborât de ploaia puternică și de vânt. Câinii noștri se înghesuie în noi, eu și Filip, la picioarele noastre, din cauza ploii și tunetelor. Le este frică.
Apare Ioana cu o umbrelă în mână. Hainele îi sunt toate ude de ploaia puternică. Sunt surprins să o văd. Nu știam că ieșise, deși centrul misionar este doar la 3-4 minute depărtare.
În câteva minute și camera copiilor se inundă. Cu prosoape și cârpe mai groase, ștergem parchetul și stoarcem prosoapele ude.
Fred fuge cu mașina după Alessia. Când apar la poartă, Alessia deschide, ca să poată intra mașina în curte. Ioana aleargă și ea acolo. Două minute și amândouă au hainele pline de apă. Din nou.
Asta este o secvență din viața noastră sub ploile tropicale ale sudului african. S-a întâmplat acum o oră.

Marcel Șaitiș

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.