ÎNTOARCE-TE LA DUMNEZEU

După cutremurul de pământ din Los Angeles, din anul 1971, un mare număr de copii au venit la centrele de consiliere cu diferite probleme. Unul dintre ei, după cutremur, nu voia să mai închidă nici o ușă. Înainte de cutremur, părinții acestuia i-au cerut de nenumărate ori să nu mai trântească ușile. Copilul lor însă nu le-a acordat nici o atenție. În orice cameră intra, trântea ușa pentru ca s-o închidă.

Ultima dată însă când a trântit ușa, a început cutremurul. Copilul s-a speriat așa de tare încât a crezut că mișcarea pământului a fost cauzată de faptul că a trântit ușa. Vinovăția lui a fost exagerată de faptul că nu putea înțelege realitatea. De aceea, avea nevoie de consiliere.

Sunt unii oameni ce subestimează păcatul, iar alții care îl supraestimează. Unii tratează păcatul cu indiferență și se afundă tot mai mult în cursele lui. Iar alții, paralizați de stăpânirea păcatului, nu încearcă să facă nimic pentru a se elibera. Indiferent de starea în care te afli, invitația este și pentru tine: „Întoarce-te la Dumnezeu” și nu contează ce fel de păcat ai comis, Dumnezeu te va curăți ! „Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la dumnezeul nostru, care nu obosește iertând.” (Isaia 55:7)

Curpas Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.