O VIAȚĂ NOUĂ

Atunci când forțele americane au cucerit Okinawa, în cel de-al II-lea război mondial, satele din această insulă arătau jalnic. Străzile erau neîngrijite și pline de toate murdăriile ce le aruncau din gospodării. Casele erau dărăpănate și oamenii dezinteresați de ceea ce se întâmplă în jur. Când a venit armata americană, locuitorii acestor sate au fugit terifiați de frică.

Când însă armata americană a intrat într-un alt sat numit Shimmabuke, străzile și casele erau curate, locuitorii erau politicoși și prietenoși. Surprinși de această atitudine, cei din armata americană s-au întrebat de ce acest sat este așa de deosebit față de celelalte !

Ascultând mărturia lor, au înțeles că cu treizeci de ani în urmă, o familie de misionari s-au oprit în acest sat în timpul drumului lor spre Japonia. Aceștia au condus două persoane la Cristos: Shosei Kina și fratele ei Mojom. Înainte ca misionarii să plece, aceștia le-au lasat o Biblie. Prin ei toți locuitorii satului au ajuns să-l cunoască pe Domnul Isus și localitatea a fost transformată.

Aceasta este și misiunea noastră. Dacă am fost transformați prin lucrarea Duhului lui Dumnezeu, trebuie să prindem viziunea cum ar arată lumea dacă toți ar trăi această înnoire, și să lucrăm pentru ca și în zona unde Dumnezeu ne-a așezat, cei de lângă noi să aibă această experiență. „În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos.” (2 Petru 1:11)

Curpas Nicusor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.