RĂSPÂNDEȘTE LUMINA

Timp de 35 de ani Kate Walker a supravegheat farul portuar din Robins Reef, din zona în care Atlanticul formează un golf spre orașul New York. Ea a fost pensionată în anul 1922 și s-a mutat în insula Staten. De la noua ei reședință, putea să vadă ușor lumina farului unde a slujit atâta timp, strălucind deasupra oceanului.
Ea a mărturisit că de multe ori a fost singură și i-a fost foarte greu să locuiască atâta vreme la far. Dar, a rezistat și și-a împlinit această slujbă ascultând de ultimile cuvinte pe care i le-a spus soțul său: „Atenție la lumină, Kate ! Atenție la lumină !”

Ea a povestit unei vecine că mai mult decât salariul pe care îl primea, ea a dorit în tot acest timp să-i fie credincioasă soțului său. Împreuna cu soțul său, a primit această slujbă în tinerețe, supraveghind farul împreună trei ani de zile. Cu emoție de fiecare dată urmărea în acest timp cum la fiecare 5 secunde, lampa din vârful farului se rotea anunțând prin acest semnal locul intrării în port și zonele periculoase pentru navigație.

Dar Jake, soțul ei s-a înbolnăvit și a fost transportat cu o barcă la un spital din oraș. După nopțile de singurătate ce au urmat în așteptarea vreunei informații de la soțul ei, a primit dureroasa veste că sotul ei a murit. Ultimile cuvinte pe care Jake le-a spus soției sale înainte de a pleca la spital au fost: „Atenție la lumină, Kate ! Ațentie la lumină !”

Din acel moment și până la pensionare, aceste momente au urmărit-o continu. În orice moment atenția ei era îndreptată spre lumină. Care sunt lucrurile ce-ți atrag atenția ? Este gândirea și interesul tău continu îndreptat spre adevărata lumină ? Această lumină trebuie să strălucească și prin viața ta. De aceea: „Atenție la lumină !” „…ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinței voastre, de osteneala dragostei voastre și de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Cristos !” (1 Tesaloniceni 1:3)

Curpas Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.