PLANUL LUI DUMNEZEU

Mulți oameni cred că Dumnezeu are un plan pentru viața lor și todeauna caută să trăiască împlinindu-l. Aceștia se încred total în Dumnezeu așteptând ca Dumneuzeu să intervină în fiecare aspect al vietii lor. În cartea lor despre familie, Denis și Barbara Rainey, prezintă o astfel de persoană: o misionară britanică, numită Elizabeth Aleward.

În timpul adolescenței, această domnișoară era încercată de faptul că fetele de seama ei aveau părul blond cârlionțat, pe când al ei era negru și drept. Mai mult decât atât. Colegele ei erau înalte iar ea a rămas scundă. Mai târziu însă, Dumnezeu a chemat-o pe Elizabeth să fie misionară în China. În timp ce-i slujea pe chinezi, uitându-se mai atentă la ei, a observat că fetele și soțiile lor aveau părul negru și drept. Iar chinezii se opresc din creștere la aceeași înălțime pe care ea o avea.

Observând că ceea ce altădată îi era povară, a devenit o binecuvântare, și-a plecat capul în rugăciune spunând: „Doamne Dumnezeule, planurile Tale sunt perfecte. Tu m-ai pregătit pentru această slujire rânduindu-mi chiar statura și coafura, pentru a nu fi o pricină de poticnire.”

Poate nu înțelegi ceea ce ți se întâmplă astăzi ! Fii sigur că lucrurile cu care te confrunți nu sunt la întâmplare. Ele se petrec în voia lui Dumnezeu și totdeauna sunt rânduite spre bine. „De aceea și noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoștința voii Lui, în orice fel de înțelepciune și pricepere duhovnicească.” (Coloseni 1:9)

Curpas Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.