BIRUIE ISPITELE

Clarence Macartney, a spus odată că prima ispitire a avut loc într-o grădină, unde omul era împreună cu toate animalele în mijlocul unei vegetații abundente. Ispitirea Domnului Isus, al doilea Adam, a avut loc însă în pustie unde nu era nici un fel de vegetație și numai fiare sălbatice. Contrastul dintre prima ispitire și ispitirea Domnului Isus, este o bună imagine a urmărilor păcatului. Păcatul a adus blestemul, a stricat relațiile și a instaurat moartea.

Nathan Horwitt, un expert în culturile de ciuperci, a afirmat că există o anume specie de ciuperci numită AMANITA PHALLOIDES, care este cea mai otrăvitoare dintre toate celelalte specii. Este însă ceva foarte ciudat cu aceste ciuperci. Gustul lor este foarte bun iar otrava acționează încet. Foarte mulți ajung să realizeze ca aceste ciuperci sunt otrăvitoare, iar pentru ei nu mai există nici o șansă de salvare după ce ajung să spună colegilor: „Aseară am avut cea mai grozavă mâncare de ciuperci !”

De multe ori, ispita poate fi ca această specie de ciuperci otrăvitoare: foarte atractivă și bună la gust, dar camuflând otrava cea mai puternică. „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit, va primi cununa vieții, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” (Iacov 1:12)

Via: Curpas Nicusor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.