Biserica persecutatăPersecuția asupra creștinilor la nivel mondial este în creștere față de anul precedent, fiind în creștere de 16 ani consecutiv. Față de anul trecut s-a înregistrat o creștere de 20 de milioane de creștini care suferă persecuții. Țara cu cea mai violentă persecuție este Nigeria, unde anul trecut doar au fost omorâți 4650 creștini, o medie de aproape 13 creștini pe zi, adică 80% din creștinii omorâți pentru credință sunt nigerieni.

Primele 10 țări cu cele mai severe persecuții împotriva creștinilor sunt: Afganistan, Coreea de Nord, Somalia, Libia, Yemen, Eritreea, Nigeria, Pakistan, Iran și India. Din 2002 până în 2021 Coreea de Nord s-a aflat pe primul loc în lista țărilor cu persecuții. Anul acesta, cu toate că persecuția nu a scăzut, Afganistan a trecut pe locul 1 în urma preluării puterii de către talibani.

În 2022, zilnic, 16 creștini au fost omorâți (aproape 500 lunar), 14 congregații au fost atacate, 10 creștini au fost răpiți și 13 creștini au trecut prin trauma unui arest sau încarcerare pe nedrept, fără proces.

Aceste numere se bazează pe rapoarte primite din aceste țări. Numerele reale pot fi cu mult mai mari, având în vedere că adesea în țări închise precum Coreea de Nord și Afganistan, sau țări cu multe conflicte precum Somalia și Nigeria aceste atrocități au loc în secret și nu sunt raportate. Niciun lagăr din Coreea de Nord și niciun lider din Nigeria nu va raporta moartea unui creștin.

Motive de rugăciune:
1. Domnul să dea cuvânt și îndrăzneală în a vesti Evanghelia tuturor celor care riscă să fie persecutați pentru credința lor.
2. Inimile sfinților persecutați să fie înviorate prin dragostea, mângâierea și rugăciunile noastre.
3. Domnul să lase peste bisericile din România un duh de rugăciune și mijlocire pentru biserica persecutată.
4. Domnul să aducă vremuri de cercetare și înviorare în țările în care sunt cele mai mari persecuții.
5. Domnul să mângâie familiile celor care au murit sau sunt închiși și torturați pentru credința lor. Domnul să le întărească credința!

APME

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.