Un An Nou în Familia cerească, trăit cu înțelepciune, încredere și cu putere duhovnicească!

Mulți specialiști, formatori de opinii, profitori sau naivi, încearcă să ne convingă de faptul că Anul 2023 va fi un an dificil. Din anumite puncte de vedere, nu spun nimic nou. Ei continuă, insistă să ne spună că va fi un an în care viața de zi cu zi va fi mult mai scumpă, vom cheltui mult pentru puțin, vom experimenta crize, pierderi etc. În contextul acesta, mulți ar dori să știe dacă 2023 chiar va fi Anul crizei și, dacă se poate, cât de mare va fi criza aceasta.
Pentru că nu fac parte din grupurile enumerate, nu am „răspunsul corect” la această întrebare, dar aceasta nu înseamnă că nu am ce să vă spun. Deprins din tinerețe să merg pe aspectele certe, sigure, vă propun pentru Anul 2023 ceva care sigur funcționează. Am învățat din Biblie și din experiențele vieții că întotdeauna și pentru oricine funcționează credința, încrederea în Dumnezeu. Biblia și viața mi-au spus că există un statut, o atitudine, o stare, care ne așază mereu între cei între câștigători.
Bazat pe Cuvântul Adevărului, vă propun ca Anul 2023 să nu fie anul crizei, ci anul credinței. Aceasta ar însemna să ne punem încrederea totală și pentru orice aspect al vieții în Dumnezeu. Deși cunoașteți atât de bine, este bucuria mea să vă aduc aminte că El este iubitor, binevoitor, atotputernic, bogat și expert al oricărei situații. Pentru El, pentru Dumnezeu, Anul 2023 nu este necunoscut, nu este scăpat de sub control, nu este la cheremul marilor corporații, nu depinde de hotărârile luate de liderilor marilor puteri și nici nu este la discreția unor mafioți. Anul 2023 este în mintea Lui, în mâna Lui, în Agenda Lui și în controlul Lui. El va porunci ce trebuie să se întâmple și va decide ce îngăduie să aibă loc. Ca Dumnezeu al istoriei, Domnul nostru va conduce fiecare aspect în direcția dorită de El, pentru servirea și împlinirea planurilor sale.
Așadar, haideți să facem din Anul 2023 nu anul inflației, nici al infatuării, nici al crizelor și nici al eșecurilor. Vă invit să veniți în grupul celor care vor să facă din Anul 2023 anul încrederii în Dumnezeu, anul umblării cu Dumnezeu, anul experiențelor cu Dumnezeu. Și pentru că ne plac bogățiile, vă propun să facem în așa fel încât Anul 2023 să fie un an al belșugului spiritual și relațional, al experiențelor cu Dumnezeu, al miracolelor.
Sigur, dacă vrei să ai experiențe deosebite de alții, trebuie să fii deosebit, să crezi deosebit, să gândești deosebit, să acționezi deosebit. Nu poți fi exact ca alții și să ai experiențe total diferite de ei. Poți locui în aceeași localitate cu alții, poți merge pe același traseu cu alții, poți fi sub același sistem de guvernământ cu alții, poți auzi aceleași știri ca alții, pot să ți se prezică aceleași lucruri ca altora, dar poți fi diferit, dacă te asiguri că faci parte dintre copiii lui Dumnezeu. Așa cum știi, indiferent cât de mare este criza în altă parte, în Casa Lui este belșug de pâine, iar Părintele este nespus de bucuros să își împartă belșugul cu fiii Săi. În aceeași idee, este foarte important să ne asigurăm că suntem între slujitorii lui Dumnezeu. Fiecare generație a traversat și vremuri de criză, dar slujitorii Domnului au fost ocrotiți, hrăniți, ținuți în viață și folosiți.
Nu în ultimul rând, dacă vrem să fim binecuvântați, trebuie să ne revizuim sau să ne schimbăm percepția despre binecuvântări. Poate spre surprinderea unora, omul binecuvântat nu este în primul rând omul care are parte de viață. Mulți au avut și vor avea viață, dar dacă nu o vor trăi frumos, dacă nu vor ști să o trăiască, nu vor fi binecuvântați. Trebuie să recunoaștem că, în Anul 2023, cea mai mare binecuvântare pentru unii poate fi plecarea în veșnicie. Și unii vor pleca în veșnicie. Dacă vom fi printre ei, este foarte important să ne asigurăm că vom pleca prin decizie divină și în locul glorios. La fel, nici sănătatea nu trebuie considerată drept cea mai mare binecuvântare. Ce folos să avem sănătate, dar să nu avem înțelepciunea necesară ca să o folosim bine? Dacă Îl credem pe Dumnezeu, dacă Îi credem Cuvântul, trebuie să recunoaștem că, pentru unii, suferința poate fi o mare binecuvântare. Sunt oameni care ne spun că cele mai frumoase experiențe le-au avut în timpul suferințelor. Greu de acceptat de unii creștini, dar nici lucrurile, nici posesiunile nu înseamnă în mod obligatoriu binecuvântare. Ar fi bine să ne amintim că noi nu am adus nimic în lume, dar am fost binecuvântați cu tot ce avem nevoie; și nu vom lua nimic din ea, dar putem merge în locul binecuvântărilor veșnice. Dacă vrem un an cu adevărat special, binecuvântat, atunci să ne rugăm stăruitor, cu credință, pentru prezență divină, pace sufletească, înțelepciune cerească, siguranță, misiuni încredințate și multă încredere în Cel Atotputernic. Acestea sunt adevăratele valori.
Creștinul binecuvântat este în mod vizibil diferit de păgânul binecuvântat. Să faci parte din Trupul lui Cristos, să ai Duhul Sfânt în tine, să înțelegi Cuvântul, să aduci rod pentru Împărăție sunt privilegii și binecuvântări inestimabile. Dacă Domnul Isus este Modelul nostru suprem, atunci să ne asemănăm cu El și în domeniul binecuvântărilor. Știți că El nu a fost bogat în cele pământești, dar Identitatea, relația cu Tatăl, prezența Duhului, iubirea, misiunea, puterea, bucuria de a lucra la salvarea altora L-au făcut bogat într-un mod unic.
În consecință, varianta sigură în fiecare generație și pentru fiecare an este „în Cristos”. Aceasta înseamnă: iertat de Dumnezeu, înfiat de El, angajat de Cristos, educat de Cristos, echipat de Cristos, îndrumat de Cristos, mustrat de Cristos, pedepsit de Cristos, susținut de Cristos, iar la momentul potrivit, premiat și răsplătit de Cristos.
Dacă în Anul 2023 vom fi „în Cristos” și dacă în puterea Duhului Sfânt vom umbla cu încredere pe căile stabilite de El, vom fi bogați, binecuvântați și, când va fi nevoie, bucuroși.
Deci urarea mea este simplă, dar sigură: Un An Nou în Familia cerească, trăit cu înțelepciune, încredere și cu putere duhovnicească!

Iuga Viorel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.