SFATURI LA RĂSCRUCI DE ANI


Cu fiecare oră ce trece avem tot mai mult trecut și tot mai puțin viitor. Timpul trece pe la fiecare și ia pe câte cineva drag, câte un vis frumos, puțin din putere, din sănătate și câte un an din calendarul vieții.
Am trăit același an dar pentru fiecare anul a fost diferit. Pentru unii a fost bucuria nașterii unui copil, pentru alții durerea despărțirii de cineva drag.
Pentru fiecare a fost un an diferit dar am trăit același timp, aceeași parte din viață. Unii au trăit un an de mulțumire, mulțumiți că sunt în viață și nu numai, alții bombănind toată ziua, visând după ceva ce nu au și invidiind pe cei cărora le-ar merge mai bine.
Social media niciodată nu redă realitatea vieții zilnice a unui om. E doar așa, “de ochii lumii”.
E fericit omul care consideră că fiecare zi este cea mai bună zi din anul în care este.
Fericit și bucuros este omul care nu trăiește același an de 75 de ori și apoi o numește viață. Sunt valori care nu trebuie să le schimbi dar sunt și păreri care neapărat trebuie să le schimbi.
Dacă anul trecut a fost teribil, venirea anului nou nu garantează un an plin de fericiri – uneori secerăm ceea am semănat anul trecut. Anul nou poate veni cu ispite vechi, vicii vechi, probleme vechi. Nu există un hocus-pocus la miezul nopții de la cumpăna anilor.
Anul nou va fi nou dacă vei schimba ceva; depinde de ce aștepți și ce aduci în el.
Concertează-te pe visurile viitorului mai mult decât pe istoriile trecutului.
Persoana destinată care vei deveni este persoana care decizi tu să devii. Peste un an vei cântări mai mult sau mai puțin decât acum. Niciodată nu e prea târziu să devi ceea ce ai fi putut să fi.
Găsește-ți o țintă a alergării tare prin viață. În biserică nu ești șofer , nu ești bussismen, nu ești constructor, dar ești frate/soră, slujitor, om al rugăciunii, om de bine, temător de Dumnezeu. Propune-ți să fi ceea ce Dumnezeu a intenționat să fi de când te-a mântuit – RODEȘTE! Când nu ești, să-ți simtă lipsa nu să se bucure.
Nu clădi ziduri unde Hristos le-a dărâmat, murind pe cruce.
Trăiește nu cu gândul să mai treci și anul acesta ci gândindu-te la veșnicie, la venirea Lui.
La ce ți-ar folosi să trăiești încă un an, dacă oricum nu schimbi nimic? VĂ DORESC CU ADEVĂRAT UN AN NOU ÎN VIAȚA DUMNEAVOASTRĂ! SĂRBĂTORI FERICITE ȘI PLINE DE SCHIMBĂRI ÎN BINE! SĂNĂTATE!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02gU7XbDdB3yUpnzYnNTDFSXG7TWnh6zutFraeBhjWZExchsgzeLcXVjXpMFUxJ5WAl&id=100005959189080

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.