Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Funeraliile vor avea loc în 5 ianuarie

Mai mulţi lideri europeni i-au adus un omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea, care a murit, sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, relatează agenţiile internaţionale de presă. Președintele Franței, șefa guvernului italian, premierul britanic și mulți alții s-au declarat întristați de moartea fostului papă Benedict al XVI-lea. “A fost un gigant al Credinţei şi al Raţiunii” a scris printre altele, premierul italian Giorgia Meloni. 

ACTUALIZARE 14.10 Funeraliile Papei emerit Benedict al XVI-lea vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Ceremonia va începe la ora 9:30 a.m.  

Trupul neînsufleţit al lui Benedict al XVI-lea va fi expus începând de luni în Bazilica Sfântul Petru, a confirmat, de asemenea, Matteo Bruni într-o conferinţă de presă, precizând că Joseph Ratzinger a primit sacramentul bolnavilor cu puţin timp înainte de moarte.

Cine a fost Papa Benedict al XVI-lea, numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

ACTUALIZARE 12.45 Cardinalul de origine germană Joseph Ratzinger a fost ales papă în 2005, la vârsta de 78 de ani, unul dintre cei mai în vârstă prelați aleși în această funcție, scrie BBC. El a avut un pontificat scurt, de doar opt ani, și – lucru neobișnuit – a renunțat din proprie inițiativă la scaunul papal, motivând că este prea bătrân pentru a mai face față îndatoririlor. Benedict al XVI-lea a fost primul papă care s-a retras din funcție în ultimii 600 de ani.

Benedict al XVI-lea a fost ales papă la 19 aprilie 2005 pentru a-i succeda popularului Ioan Paul al II-lea, care a condus Biserica Catolică timp de 27 de ani. Benedict a fost primul papă german din ultimii 1.000 de ani. Cardinalii l-au ales din rândul lor, căutând continuitate şi ceea ce unul dintre ei a numit „o persoană de încredere”.

Citește mai mult accesând: https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/bbc-fostul-papa-benedict-al-xvi-lea-a-murit-la-95-de-ani-2200845

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.