CÂT VALOREAZĂ DOMNUL PENTRU TINE !?

A mai trecut un Crăciun iar în câteva zile va trece și acest an. A răsunat din nou sintagma ”De Crăciun fii mai bun!” Și am respectat-o cu strictețe. Doar de Crăciun. Ce e mult, strică! Vor urma urările tradiționale de anul nou precum și angajamentele luate pe final de an: să fim mai buni, mai îngăduitori și iertători, mai darnici …

Se va înnoi anul însă noi vom rămâne tot vechi. Atât timp cât îl eliminăm din viețile noastre pe Acela care ”poate face toate lucrurile noi” orice urare sau ideal al nostru vor reprezenta doar … vorbe în vânt și iluzii deșarte!

Cunoaștem cu toții expresia ”Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!”. Aceste cuvinte ne spun că alegerea prietenilor sau a preocupărilor lasă amprente puternice asupra caracterului nostru. Spunea înțeleptul Solomon ”Nu te întovărăși cu omul mânios, ca nu cumva să ajungi să te deprinzi și tu cu îndeletnicirile lui” arătând prin aceasta că ”tovărășiile rele strică obiceiurile bune” sau mai exact…îți pot deteriora grav caracterul!
Aș merge mai adânc pe firul acesta întrebându-te direct: ”Spune-mi cum îl tratezi pe Hristos ca să-ți spun … cine ești !?”

Locul sau importanța pe care i-o acorzi Lui arată, de fapt, cine este El și mai ales cât de mult înseamnă El pentru tine.

Mulți din cei care L-au întâlnit personal pe Domnul atunci când era pe pământ au fost copleșiți de măreția Lui. Toma a exclamat: ”Domnul meu și Dumnezeul meu…” | Petru: ”Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui Viu…” | Ioan Botezătorul: ”Iată Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii…” | Ap. Pavel: ”Hristos Isus, Domnul meu, Fiul lui Dumnnezeu, care m-a iubit …” | Ucenicii au exclamat într-un glas: ”Cu adevărat, Tu ești Fiul lui Dumnezeu!” |

Ce loc ocupă Isus în viața ta? Nu cumva ai cedat locul Lui, altcuiva? Te lupți să te schimbi, ți-ai dori să fii într-adevăr un om mai bun însă te bazezi în acest proces doar pe resursele tale limitate care la prima probă se epuizează instant. Ai aceiași prieteni, aceleași preocupări și obiceiuri care te-au dus la eșec și totuși te întrebi … de ce nu reușesc!? Faci aceleași lucruri de fiecare dată însă te aștepți la alt rezultat …

În conversația tânărului bogat cu Domnul, acesta I se adresează cu: „Bunule Învățător…” iar Domnul îi răspunde direct: „Pentru ce Mă numești bun? Bun este Unul singur: Dumnezeu!” Banii și actele caritabile nu te fac mai bun. Și nici vreun scop nobil atât timp cât în sufletul și inima ta Isus nu reprezintă VALOAREA ABSOLUTĂ!

Se înnoiește anul. Nu știm ce va veni însă putem să alegem să ne înnoim și noi sufletele după chipul și asemănarea Celui care le-a creat! Doar așa putem fii, cu adevărat, mai buni!

“Viaţa unui om bun nu se sfârşeşte niciodată; ceva rămâne întotdeauna să atingă şi să lumineze alte vieţi.”

LA MULȚI ANI, OAMENI BUNI ! 😇

Christian Dragomir

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la CÂT VALOREAZĂ DOMNUL PENTRU TINE !?

Comentariile sunt închise.