Rugăciune pentru Misiune

Kuweit – locul 49
Populația totală: 4.361.000
Populația creștină: 520.000
Religia principală: islam

De ce se află Kuweit în clasamentul World Watch List 2022?
Puțin s-a schimbat în Kuweit în ciuda faptului că țara a coborât o poziție în clasament. În timp ce credincioșii străini sunt relativ liberi în a-și practica credința, convertiții de la islam continuă să întâmpine opoziție severă atât din partea familiilor lor cât și din partea comunităților lor, iar această ostilitate a fost în continuă creștere în ultimul an.
Convertirea de la islam la altă religie nu este recunoscută în mod oficial și se prea poate să ducă la probleme legale în materie de proprietate și stare civilă. Creștinii din contexte islamice întâmpină discriminare și hărțuire din partea familiei și a comunității, intimidare din partea grupurilor islamiste și chiar monitorizare din partea poliției. Străinii musulmani care s-au convertit la creștinism experimentează aceleași niveluri de presiune pe care le-ar fi întâmpinat în țările lor pentru că deseori trăiesc în propriile comunități etnice sau naționale. Deși creștinii străini sunt destul de liberi să se închine, găsirea unui loc unde să se întâlnească este deseori dificil. În plus, ei trebuie să fie atenți când vorbesc despre credința lor pentru că prozelitismul este ilegal și ei ar putea fi expulzați din țară.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Kuweit?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru creștini secreți din Kuweit ca ei să poată să găsească alți creștini care să-i ajute să crească în credință.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru protecție pentru creștinii din Kuweit.
Ziua 3: Să cerem lui Dumnezeu să lucreze în inimile celor care conduc monarhia și ale autorităților ca ei să permită celor din Kuweit să-și aleagă credința.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru credincioșii respinși de familiile lor din cauza credinței ca să știe că Familia lui Hristos se roagă pentru ei.
Ziua 5: Să ne rugăm ca abuzurile sexuale asupra lucrătorilor imigranți să înceteze. Să cerem Domnului să aducă vindecare celor care au experimentat așa ceva.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru înțelepciune și îndrăzneală pentru creștinii care caută să spună altora despre Isus.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0RfjA14Lsjf2P2BnGg6LdhCBoyqRxscWiLCbqzZX2cXDvsQP1QxK7GKTCxwtpxfsKl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.