Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Oromo Kereyu
Țara: Etiopia
Populație: 101.000
Biblia: tradusă complet
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 2,50%
Evanghelici: 1,50%

Popoarele Oromo sunt cele mai mari și mai larg răspândite grupuri din Etiopia. De asemenea aceste popoare sunt regăsite și în Kenya, Somalia și Egipt. Oromo Kereyu sunt crescători de animale cu tradiții războinice. Statutul unui bărbat este determinat de numărul animalelor deținute. Bărbații Oromo Kereyu au o singură soție, copiii sunt considerați o necesitate, iar prestigiul acestora crește cu numărul de copii și nepoți pe care îi are. Satele lor în general nu au electricitate, ajutorul medical este slab, iar accesul la medicină limitat. Apa o obțin din râuri și izvoare. Există o nevoie mare de lucrători creștini în mijlocul acestui popor.

Domnul să pună în inimile popoarelor Oromo sete și foame după El, iar statutul și prestigiul să fie determinate în funcție de relația lor cu Dumnezeu și slujirea semenilor lor. Domnul să ridice lucrători creștini care să le ducă Evanghelia și care să aducă îmbunătățiri acolo unde sunt nevoile mai mari – domeniul medical, infrastructură, apă potabilă și electricitate.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02D3gvRBFtFBL2BvsC8zs37SQwqBFXzG38dADbRYJcnFRybBGmZxqm1ZpdDikZNdw8l/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.