Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Dewar
Țara: India
Populație: 1.014.000
Biblia: tradusă complet
Religia principală: hinduism
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,06%
Evanghelici: necunoscut

Majoritatea poporului Dewar trăiește în statele Orissa și Chhattisgarh din estul Indiei. Inițial au fost un popor nomad, însă majoritatea s-au așezat la casele lor.

Acești hinduși se închină zeiței Andhimata și celor 21 de surori ale ei. În zilele în care călătoreau ca nomazi purtau imaginile zeilor lor pe cap în coșuri de nuiele. De asemenea, consideră că zeița Andhimata se va mânia dacă nu se procreează, așa că au familii numeroase pe care nu-și permit să le întrețină.

Domnul să se îndure de acest popor din estul Indiei, să dărâme orice întăritură spirituală și să facă să răsară mântuirea în acest popor!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.