Un lider evanghelic și fiul său au fost torturați și uciși în Ucraina

Un lider al bisericii evanghelice și fiul său în vârstă de 19 ani au fost găsiți torturați și uciși în Ucraina. Trupurile lui Anatoliy Prokopchuk, în vârstă de 52 de ani, și ale fiului său, Oleksandr, au fost descoperite într-o pădure la patru zile după ce au fost răpite de soldații ruși, relatează Release International, o organizație de caritate care sprijină creștinii persecutați.

Potrivit Grupului de protecție a drepturilor omului din Kharkiv și rețelei globale de Investigații Jurnalistice, aceștia au fost răpiți de soldații ruși la ora 19:22, în timp ce lucrau în garajul lor de lângă Kherson.

Prokopchuk a fost diacon și predicator la o biserică penticostală din orașul din apropiere, Nova Kakhova.

Pavel, un partener AL Release International din Ucraina al cărui nume real nu poate fi dezvăluit din motive de securitate, a declarat că trupurile lor prezintă semne de „tortură prelungită și chinuitoareˮ.

„Au fost atât de mutilați încât a fost dificil să-i identificămˮ, a spus el.

Prokopchuk lasă în urmă o văduvă, Irena, și alți cinci copii – patru fii și o fiică.

Pavel și-a amintit de Prokopciuk ca fiind cineva care „a ajutat mulți oameni în mod practic, cu entuziasm și sacrificiu, chiar dacă nu erau membri ai bisericii sale”.

Când cei doi au fost răpiți, soldații ruși le-au spus: „Biserica voastră nu are dreptul să existe, deoarece are legături cu America și cu alte țări occidentale”.

Citiți mai mult accesând: https://www.voceacrestinilor.com/apel-la-rugaciune/un-lider-evanghelic-si-fiul-sau-au-fost-torturati-si-ucisi-in-ucraina/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.