Veniti la… El

Nimeni nu regretă că vine “la” Isus, dar am văzut mulți care au regretat că au venit “după” El. Când vii “la” El, implică sacrificiul Lui. Când vii “după” El, implică sacrificiul tau pentru El.
Când vii “la” El, crucea e dusă de El pentru mântuirea ta. Când vii “după” El, crucea o duci tu pentru El, pentru că ai fost mântuit!

Iar mulți, în fața acestui sacriciu, regretă decizia și ar vrea să se întoarcă la o relație fara „plug” sau „cruce”!

Chemarea lui Hristos nu este doar la El, “veniți la Mine” ci este si o chemare de urmare a exemplului Sau “Dacă voieste să vină după Mine…Să mă urmeze”! Matei 11:28,29 / Matei 16:24

Chemarea lui Hristos personală, ne place mai mult, pentru că putem reduce totul la o experiență personală, individuală, fără să ne gândim la partea următoare. Ce implică ca noi astăzi în sec.21 să purtăm crucea și sa venim după El? Ca astfel sa ne asumam chemarea la El și după El!

Chiar dacă El vorbește foarte mult despre responsabilitatea noastră, ne asumăm foarte puțin aceste adevăruri pentru că ele ne scot dintr-o zonă de confort in care trăim noi. Ne scot din zona indiferenței, a egocentrismul tot mai accentuat!

Creștinii din diaspora tind sa individualizeze tot mai mult relația lor personală cu Dumnezeu ignorând adevărul conform căruia noi suntem membrii unei comunități pentru care trebuie sa ne sacrificăm! Ekklesia Novi Ligure se luptă și se va lupta din răsputeri să scoată creștinii din aceasta zona de confort și să urmeze chemarea lui Hristos, veniți „la” El și „după” El!

Porcilescu Eugen

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.