La mulți ani, România.

Azi am cumpărat două pâini, 2 kg de struguri, 2 kg de mere, 2 kg de pere, 2 kg de roșii, niște brânză, 10 l de apă și am cheltuit un sfert din salariul minim pe economie. La mulți ani, România.

Un șofer fără permis a intrat în gardul unității de militari lângă care locuiesc și eu. S-a dat jos din mașină, și-a scos numerele de înmatriculare și a fugit. Au venit soldații să repare gardul. La mulți ani, România!

Femeile de la noi de la biserică tocmai au terminat de gătit mâncarea și câțiva voluntari vor merge să dea de mâncare la 120 de orfani și de văduve din orașul nostru. Și primăria dă azi fasole și cârnați în piața centrală. Doar azi. Biserica noastră hrănește zilnic 120 de orfani și văduve. În România, în fiecare seară, merg flămânzi la culcare aproape două sute de mii de copii. La mulți ani, România!

În urmă cu câteva zile, un bărbat a intrat într-o biserică și a găsit niște vin. A băut, s-a îmbătat și a adormit în biserică. Le-am spus fraților de la noi sa dispară vinul din clădirea bisericii pentru că nu se știe niciodată ce poate românul. La mulți ani, România.

Așa cum e țara asta, o iubesc. Cu Iohannis și Ciucă, cu Tzancă și Jador, cu refugiați și descurcăreți.

La mulți ani, săraca țară bogată!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.