Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie?


Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie?În aprilie 1867, în revista Familia, apãrea una dintre cele mai cunoscute poezii ale celebrului Mihai Eminescu.

Poezia Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie?, având un puternic sentiment national, s-a impus rapid în constiinta românilor fiind la fel de iubitã si astãzi. 

La aproape 150 de de ani de la aparitia ei românii continuã, asemeni marelui poet, sã facã urãri natiunii. Mã alãtur si eu celor care cu ocazia Zilei Nationale doresc binele poporului român si fac câteva urãri tarii mele dragi.
Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie?

Îti doresc conducãtori întelepti care sã înteleagã contextul politic international în care trãim si care sã punã interesele tãrii mai presus de interesele personale.

Îti doresc o economie prosperã care sã ofere fiecãrui român posibilitatea de a trãi decent si care sã-i determine pe tinerii care lucreaza în Occident sã se reîntoarcã acasã.

Îti doresc spitale moderne si medici competenti care sã contribuie la alinarea suferintelor celor care se confruntã cu probleme de sãnãtate. 

Îti doresc scoli si universitati bine dotate în care sã se punã accent pe performantã dar si pe educarea tinerilor în spiritul moralei crestine.

Îti doresc o infrastructurã rutierã si feroviarã de calitate care sã ofere posibilitatea românilor de a circula rapid dintr-o regiune în alta pentru a se bucura de frumusetea reliefului cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu.

Îti doresc biserici vii, dinamice în care oamenii sã simtã prezenta Divinitãtii, iar slujitorii acestora sã fie modele de credinta si conduita pentru enoriasi.

Îti doresc o mass media caracterizatã de obiectivitate, care sã stie nu doar sã taxeze gafele politicienilor si mentalitãtile gresite ale societatii, dar sã si promoveze corect imaginea tarii în lume.

Îti doresc istorici care sã interpreteze corect trecutul, sã analizeze obiectiv prezentul si sã creioneze inteligent viitorul.

Îti doresc vecini prietenosi, care sã rãmânã în sfera valorilor democratice, sã contribuie la stabilitatea politicã a zonei si care sã nu tânjeascã la bunurile noastre. 

Îti doresc, asemeni Poloniei, ca presedintele tarii, liderii politici si slujitorii bisericesti sã-L proclame pe ISUS ca REGE si sã doreascã sã trãiascã sub autoritatea Lui. 

Doamne, apãrã România!

Doamne, vindecã România!

Doamne, binecuvânteazã România!

Sursă: 

Ionel L. Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie?

  1. Felicitari frare pastor!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.