Rugăciune pentru Misiune

Camerun – locul 44
Populația totală: 26.614.000
Populația creștină: 16.366.000
Religia principală: creștinism

De ce se află Camerun în clasamentul World Watch List 2022?
Limbile oficiale ale Camerunului sunt engleza și franceza, deși sunt mai mult de 200 de limbi vorbite. Creștinii care s-au convertit de la islam suferă persecuție în Camerun și sunt în mare pericol dacă spun cuiva despre noua lor credință sau dacă Biblia este descoperită în posesia lor. Ei întâmpină acest risc atât din partea comunității cât și din partea familiei lor. În nordul țării, grupul islamic extremist Boko Haram constituie o prezență violentă.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Camerun?
Ziua 1: Să ne rugăm ca guvernului Camerunului să ia măsuri concrete de a proteja comunitățile vulnerabile.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru înțelepciunea lui Dumnezeu și pentru putere peste liderii bisericii în extremitatea nordică unde slujesc celor persecutați, dislocați și traumatizați.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru discernământ pentru misionarii care se implică în slujirea bisericii persecutate.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru credincioși precum Fadi care așteaptă întoarcerea celor dragi care au fost răpiți.
Ziua 5: Să ne rugăm pentru cei aflați în captivitate. Să cerem lui Dumnezeu să-i înconjoare cu pacea Lui care întrece orice pricepere în fiecare zi și să le dea putere supranaturală de a rezista.
Ziua 6: Să cerem lui Dumnezeu să schimbe inimile celor din Boko Haram. Fie ca ei să fie convinși de răutatea acțiunilor lor și să se întoarcă la Isus.
Ziua 7: Să ne rugăm pentru văduvele tinere ale căror soți au fost omorâți în atacuri. Să ne rugăm ca ele să nu-și piardă credința și să se încreadă în Dumnezeu pentru ajutor ca să-și crească copiii.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02jgr9PnUN28UrKHhMDU25XMm3CHUbm1PdGqDiuD22Ajd1qZyZWVxHxnt4kLnkWCxwl/

Acest articol a fost publicat în MIJLOCIRE și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.