PESCAR

Privind în Scriputură mi s-a întâmplat de-atâtea ori să rămân surprins de metodele Lui Dumnezeu de a lucra, de cerințele Lui în anumite situații, de alegerea Suverană.
Am fost surprins la fel ca și dumneavoastră și m-am întrebat de ce primii ucenici, aleși de Domnul Isus au fost pescari de meserie.
Intersantă alegere, oricine altcineva ar fi ales probabil intelectuali, oameni care să fi avut un sistem de valori și o puternică filosofie de viață sau și-ar fi îndreptat atenția spre personalitățile vremii, oameni valoroși, oameni puternici care să atragă mulțimile.
Cei aleși atunci, primii ucenici au fost PESCARI, oameni fără carte (aceasta a fost părerea și constatarea cărturarilor), oameni simplii din popor.
De ce alege Dumnezeu vasele slabe, de ocară, vasele nebune? De ce percari?


Un răspuns este sigur: să se vadă slava și puterea Lui Dumnezeu!
A ales Mântuitorul pescari, și vor rămâne pentru toată viața PESCARI….de OAMENI!
Pescarii au calitați, să privim spre ei și să învățăm:

PASIUNE, dedicare.
Nu contează timpul, condițiile meteo, ei sunt afară, pe mal, nu țin cont de distanțe, greutăți, ei sunt pe mal. Pentru un pescar, pescuitul nu este o povară, ci o plăcere, nu pescuiesc din obligație, o fac din pasiune.

SACRIFICIU
Ore în șir cu un băț în mâna, în așteptare, în liniște, în contemplare. Creștinismul s-a născut dintr-un martiraj, din sacrificiul Domnului Isus.
Sacrificiul este necesar pentru a propăși pe calea credinței.

ATENȚIE
Atenția este absolut necesară pentru a supraviețui în această lume ostilă. Avem atâția dușmani ce ne urmăresc cu înverșunare și care încercă să ne abată de la Calea Domnului, de la adevărata Credință!
Pescarul urmărește atent, nu-și permite momente de somnolență, neveghere.
Creștinii maturi își întreaptă atenția spre lucruri cu adevărat importante:
•Atenți să audă, să asculte Vocea Domnului!
•Atenți spre strigătele celor pierduți…
•Atenți la capcane!

Și tu dragul meu TREBUIE să fii pescar de oameni!

Cu dragoste,
Ciprian Bârsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.