Căsnicia un duel sau un duet?Căsătoria poate fi un duel sau un duet. Ea este un duel atunci când vezi în partenerul tău „conducătorul împărăției răului” împotriva căruia trebuie să lupți în fiecare zi. Sau poți vedea în partenerul tău persoana care va cânta alături de tine „cântecul vieții” până când moartea vă va despărți.

Cei care decid să contribuie, fie la reușita căsătoriei, fie să-i favorizeze ratarea suntem noi. Este adevărat, atunci când doi oameni trăiesc împreună mai devreme sau mai târziu vor apărea și conflicte. Nu apariția conflictului este problema. Adevărata provocare este: cum putem rezolva conflictul?

Cu siguranță după rugăciune, comunicarea deschisă este următorul pas în rezolvarea diferendelor din familie. Dar cum? Cum să abordăm conflictul în așa fel încât să se stingă nu să se amplifice. Sugerez șapte sfaturi simple și extrem de utile:

1. Nu compara niciodată!
2. Nu condamna niciodată!
3. Nu comanda niciodată!
4. Nu provoca niciodată!
5. Nu contrazice niciodată!
6. Nu fă pe superiorul!
7. Nu te pierde în amănunte!

Maturitatea spirituală se manifestă nu prin lipsa conflictului, ci prin tratarea lui biblică. Cu cât ești mai apropiat de partenerul tău, cu atât mai mult vei dori să depui efort pentru rezolvarea conflictului.

Când ne-am căsătorit, am spus DA „până ce moartea ne va despărți” și trebuie să ne ținem de cuvânt. Poate să vină sfârșitul lumii, dar prin harul, puterea și îndurarea lui Cristos ne putem ține de această promisiune.

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.