Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Thai din nordul Thailandei
Țara: Thailanda
Populație: 7.577.000
Biblia: Noul Testament
Religia principală: budism
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,40%
Evanghelici: 0,27%

Thailandezii din partea nordică a Thailandei sunt cunoscuți și drept Tai Yuan. Conform tradiției, ei au propria traducere a Bibliei din 1927, însă foarte puțini oameni o pot citi. Filmul Isus a fost și el tradus complet pentru Tai Yuan și a adus speranță că poporul neevanghelizat din Laos și Thailanda va auzi Vestea Bună.

Tai Yuan practică budismul, care a luat naștere în India antică, secolele 6 și 5 înainte de Hristos. Buddha preda cele Patru Adevăruri Nobile prin care o persoană poate căpăta cunoștințe spirituale pentru a scăpa din ciclurile nesfârșite ale reîncarnării. Pentru majoritatea budiștilor, însă, aceste lucruri au mai puțină însemnătate decât credințele lor tradiționale, care sunt în general animiste. În animism, spiritele rele trebuie îmbunate prin rugăciuni, sacrificii și ritualuri. Budismul permite amestecul învățăturilor sale cu religiile tradiționale.

Dumnezeu să facă să crească sămânța Evangheliei plantată prin filmul Isus și să ridice lucrători care să facă disponibilă Evanghelia în format audio, făcând-o astfel accesibilă oamenilor de rând.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0WN57BAdesjoY3HKbX2zqAGrk9hHo5rTK4YysrDTbNSXbiMVHkDafEDrc3XUSVz7dl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.