Rugăciune pentru Misiune

Turcia
Populația totală: 84.515.000
Populația creștină: 170.000
Religia principală: islam

De ce se află Turcia în clasamentul World Watch List 2022?
Turcia, locul 42, continuă să aibă reputația unui loc în care creștinii pot întâmpina opoziție semnificativă din cauza credinței lor. Tot mai mult, identitatea turcă este legată de islam așa că oricine este în afara acestei etichete a naționalismului religios este întâmpinat cu suspiciune și discriminare. Toți creștinii sunt sub presiune în Turcia, dar convertiții de la islam sunt cu siguranță cei mai vulnerabili, împreună cu refugiații creștini din țări precum Iran, Irak și Siria.

Cum lucrează Dumnezeu în Turcia?
Din moment ce Turcia continuă să fie un loc de refugiu pentru creștinii iranieni și sirieni, acești credincioși se roagă să fie folosiți de Dumnezeu în voile vecinătăți. Credincioși precum Kourosh care a fugit din Iran și construiește acum un centru, un loc sigur, pentru credincioșii iranieni ne spune:

“Sunt entuziasmat de ceea ce va face Dumnezeu aici, să văd roadele acestui centru. Totul pentru glorificarea numelui Dumnezeului nostru triun!”

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Turcia?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru creștinii din Turcia care trăiesc, muncesc și se închină într-un loca care nu pare să-i dorească.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru ieșirea din situații de discriminare și pentru o înțelegere mai adâncă ale dragostei și harului lui Dumnezeu.
Ziua 3: Să cerem lui Dumnezeu să protejeze convertiții de la islam și să-i aducă într-un loc unde să se poată închina Lui în mod liber.
Ziua 4: Să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească misionarii care slujesc în comunitățile de refugiați din Turcia.
Ziua 5: Să ne rugăm ca Dumnezeu să folosească centrele de speranță care funcționează în Turcia pentru a aduce mai mulți oameni la El.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru liderii Turciei ca ei să înțeleagă faptul că creștinii turci fac parte din structura țării lor.
Ziua 7: Să ne rugăm împreună cu creștinii care au lăsat totul în țările lor pentru a căuta azil în Turcia. Să cerem Domnului să-i țină aproape și să trimită o măsură proaspătă din Duhul Său peste ei.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0XqaejgPgbBodpKxCUbMkqBV1oJmsUzfckeeLGj3cKLJf9NL75dCdH2U4m9ZAVb2El/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.