DESPRE MEDICI ȘI PERSONALUL MEDICAL, Respect și apreciere

Pentru responsabilitatea lor
Pentru adaptarea la pacient
Pentru munca lor intensă
Pentru că lucrează sub presiune
Pentru pregătirea intelectuală
Pentru profesionalism
Pentru că salvează vieți

Încă din copilărie am avut repulsie pentru această breaslă. Nu înțelegeam scopul, preferând să mă ascund când intrau în casă sau în clasă, fierbeau seringile apoi le expuneau și ne vaccinau.

În cele din urmă, personalul medical m-a cucerit.
Chiar din momentul intrării la urgență în spitalul din Botoșani, doamna dr. Diana, Al Khazaleh, medic chirurg, care m-a și operat, împreună cu echipa de medici, asistentele, infirmierele și brancardierii, m-au primit și m-au tratat cu grijă, cu atenție, folosind o comunicare îngrijită.

Despre cei care m-au transportat cu elicopterul sau salvarea, nu știu ce să spun. Ei duceau un material pentru lucru.

Ajuns la Spitalul Militar în București, pentru început am fost primit rece, de urgență, fiindcă nu mi se acorda șansa supraviețuirii.

Dr. Albița Ovidiu, medic chirurg, chirurgie estetică, m-a preluat pentru operație cu responsabilitate împreună cu echipa, ocupându-se o lună de zile, apoi m-a transferat la chirurgie plastică. Acolo am fost preluat de către dr. Marinescu Bogdan, medic chirurg, chirurgie plastică și echipa finalizând cu succes operațiunea.

În tot acest timp au intervenit cu acceași responsabilitate: urologi, pneumologi, cardiologi, neurologi, interniști, virusologi, etc

După operație, văzând și recunoscând că Dumnezeu mi-a dat viață, totul a fost pus pe un alt portativ.

Medicii mi-au spus că sunt o minune, unii cu lacrimi în ochi, iar personalul medical în întregime m-a tratat, ireproșabil folosind un limbaj îngrijit și optimist.

La rândul meu mi-am dat silința să respect, să apreciez și să ascult toate recomandările, încât la un moment dat, cineva a afirmat: “unui pacient care vorbește și se comportă astfel, nu ai cum să-i răspunzi altfel.”

M-am rugat și mă voi ruga la Domnul Hristos să le dea înțelepciune, îndemânare, iscusință, răbdare și tact. „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” Psalmul‬ ‭34‬:‭19‬ ‭
Dumnezeu lucrează și prin oameni. Dumnezeu să le poarte de grijă lor și familiilor lor!

Petrică Huțuțui

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.