Susținem Familia Furdui.

David Furdui, gest de mare curaj

David are 17 ani. Și a făcut ceva ce nu foarte mulți adolescenți au curajul să o facă: a scăpat de autoritățile de protecție a copilului din Germania care îl țineau prizonier pe el și pe frații lui și a fugit în România.

David nu a mai putut suporta condițiile în care a fost plasat de Jugendamt de mai bine de un și jumătate, abuzurile la care este supusă familia lui, și a decis că e momentul să facă ceva.

Pentru siguranța familiei lui, David a ținut planul secret și ce se anunța a fi o zi obișnuită s-a dovedit a fi una plină de adrenalină și de succes pentru el. Și-a luat soarta în propriile mâini și a fugit din Germania în România, o distanță de peste 1 000 de km, considerând ca la 17 ani dorința lui ar trebui luată în considerare.

David este astăzi senin, fericit că și-a reîntâlnit bunicii de care îi era dor și la care avea interzis să meargă, deși ceruse acest lucru în mod repetat. Este în siguranță, dornic să-și reia viața de adolescent care i-a fost brusc întreruptă de Jugendamt.

Deși departe de familia lui, David se gândește la frații și părinții lui și este decis să-i ajute cum poate mai bine. În continuare, o declarație a lui David.

„Sunt bucuros de această decizie. Nu mai doream sa aștept la Jugendamt, am așteptat destul să redea părinților drepturile parentale și să fiu lăsat acasă. Aș vrea să-i ajut și pe frații mei. Îmi doresc să fie lăsați cât mai repede acasă, deoarece ei suferă foarte mult”.

Cu toate acestea, Jugendamt Heidekreis îi acuză tot pe părinții Furdui pentru că David a fugit în România – un lucru care este total de neînțeles pentru noi.

David, suntem impresionați de curajul tău. Ne bucurăm că ești fericit și în siguranță. Mai mult, apreciem că vrei să-ți ajuți familia și să fiți din nou împreună. Fii binecuvântat!

Echipa de Inițiativă Furdui

furduifamily #jugendamt #heidekreis #walsrode #germany

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.