Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Tuareg, Tamasheq
Țara: Burkina Faso
Populație: 176.000
La nivel mondial: 775.000
Biblia: Noul Testament
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,08 %
Evanghelici: 0,08 %

Tamasheq este un termen mai politicos folosit pentru poporul Tuareg, însă cel din urmă este utilizat la scară largă și consacrat. Tuaregii se diferențiază de restul Berberilor ca subgrup datorită diferențelor lingvistice. Berberii sunt băștinașii Africii de Nord, unde locuiesc de sute sau chiar mii de ani.

Tuaregii pot fi identificați prin îmbrăcămintea lor albastră. De asemenea, spre deosebire de alți musulmani, bărbații poartă văl, nu femeile, deoarece este indecent ca gura unui bărbat să fie văzută de vreo persoană căreia îi datorează respect. Majoritatea tuaregilor se găsesc în Burkina Faso, Mali și Mauritania, însă sunt tuaregi care trăiesc și în alte părți ale Africii de Vest.

Tuaregii sunt musulmani suniți, însă au reputația de căldicei în credință, practicând o formă pasivă de islam, infuzată cu credințe populare și magie. Majoritatea nu sărbătoresc Ramadanul, cel mai important post musulman. Adesea poartă talismane și amulete. Mulți cred în duhuri, care conform legendelor musulmane despre spirite sunt capabile de a lua formă umană sau animală și de a exercita influență supranaturală asupra oamenilor.

Domnul să trimită lucrători care să duce Evanghelia acestui popor. Domnul să li se descopere prin vise și vedenii și să ajungă plini de Duhul Sfânt și de pasiune pentru Evanghelia crucii lui Hristos.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02P3nWbTqAAqw55JNxkRnqzjRW2S9AbxNzAT7USknt1j7N9KdA888SZbsEcQcvWXUFl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.