Cârtirea și recunoștința sunt mereu în conflict în viața unui om

Cârtirea și recunoștința sunt mereu în conflict în viața unui om. Când cârtești nu poți mulțumi și când mulțumești nu poți cârti. Cârtirea fură și atenția și energia atât de mult încât nu mai ai timp și putere să mai apreciezi lucrurile bune și frumoase. Cârtirea este glonțul ce ucide dragostea. Cârtirea este cel mai rău fel de a “plăti” pentru toate binecuvântările primite. Speranța mereu ne va descoperi ce putem face să trecem peste situații, cârtirea ce nu putem face să trecem peste ele. Ar trebui să ne fie rușine de, cât de greu ne este să mulțumim și să fim mulțumitori și cât de repede cârtim și criticăm când ceva nu ne place. Prin cârtire nu schimbi pe nimeni și nimic, nici măcar pe tine. Stai cât de mult poți în preajma oamenilor mulțumitori și fugi departe de veninul cârtitorilor. Dacă nu e pentru tine, Dumnezeu nu îți va da așa că nu mai cârti atâta că nu ai primit. Ține minte, vei avea dreptul să critici dacă vei avea o inimă să ajuți. Cărturarii și fariseii mereu criticau slujirea lui Isus și oamenii care veneau la el, dar nu îi vedem ajutând cu ceva. Orice om imatur va critica, condamna și va fi nemulțumit fără să ajute sau să-și ofere sprijinul. Când vorbim de rău pe alții, cuvintele noastre sunt oglinda inimii. Dacă nu ai de gând să ajuți la schimbare, nu critica. Nu te judeca pe tine după intenții și pe alții după fapte, vei ajunge să te rătăcești. Fii atent ca nu cumva să crezi că, atunci când ți se face observație să te îndrepți, ești persecutat. Nu critica ce nu înțelegi și la ce nu te pricepi. Uneori oamenii critică pe alții exact în domeniul în care ei au cele mai multe probleme. Pentu bătrânii bisericilor: înainte de a critica tinerii nu uitați cine i-a crescut. Există și o critică bună. Ea niciodată nu este plăcută dar necesară ca durerea în trupul uman. Ea dă semnalul că ceva în organism nu funcționează sănătos. Cel care aruncă cu noroi se murdărește pe sine. Dacă ești așa de bun în a critica oamenii și problemele, trebuie să fi la fel de bun să le și rezolvi.
Odată, un om a început să critice slujirea unui pastor. Pastorul l-a oprit și la întrebat: “ ști de ce niciodată nu ai să fi pastor?”
“De ce?”, “Ști prea multe despre pastorație, nefăcând nimic!” Și azi este nimic, făcând….nimic.
Isus și-a continuat drumul fără să se oprească și să dea explicații la toți criticii. Fii și tu ca El. Luna nu și-ar urma cursul ei dacă s-ar opri în dreptul la toți câinii care o latră sau lupii care urlă la ea.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DWkE797WVxNDYQjziBeKexo2YcmmbJFgNefqktDe8Y8hcJHUURYfLUXTgEb62oK5l&id=100005959189080

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.