Știință și Etnicitate III – De la Raseologia sovietică la monografia antropologică.

În perioada 11 Noiembrie-18 Decembrie 2022, Institutul nostru prin Centrul de Istorie a Eugeniei și Rasismului (CIER) în parteneriat cu Guvernul României, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” din București, Muzeul Municipiului București și Oxford Brookes University, UK, vor organiza expoziția:

Știință și Etnicitate III – De la Raseologia sovietică la monografia antropologică.

Expoziția se înscrie în linia cercetării interdisciplinare pe care o derulăm împreună cu instituțiile partenere din țară și străinătate, căutând reconsiderarea unor capitole importante din istoria modernă și contemporană a României, respectiv a Europei Centrale, prin prisma unor modele de analiză deja consacrate în marile istoriografii de pe continent.

Într-o perioadă în care virusul rasismului face ravagii pe plan mondial, divizând oameni și comunități deopotrivă, o abordare a unor părți delicate din istorie, dar și din realitățile prezente reprezintă un imperativ pe care specialiștii trebuie să și-l asume cu maturitate și profesionalism.

Curatorul expoziției este colegul nostru Prof. univ. dr. Marius Turda de la Oxford, Membru de Onoare al Institutului nostru.

Felicitări colegilor noștri!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02GrvFXKaEMC3Q1LFfKRBD2GYafPRLKCrFAUEHSYE1ysTrycTP9sjKsRCB95L2oS1ql&id=267197260579206

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.