Rugăciune pentru Misiune

Republica Democrată Congo (RDC)
Populația totală: 92.336.000
Populația creștină: 87.845.000
Religia principală: creștinism

RDC este a doua cea mai mare țară din Africa și include mai mult de 200 de grupuri etnice și aproape 250 de limbi. Violența împotriva creștinilor rămâne foarte ridicată și continuă să fie principala formă de persecuție în RDC. În 2021, guvernul a anunțat stare de asediu în provinciile nord-estice pentru a limita violența comisă de Forțele Democratice Aliate (ADF), dar atacurile asupra comunităților și bisericilor au continuat. Nivelul de violență deosebit de ridicat este motivul pentru care RDC se află în topul celor 50 de țări cu cel mai mare nivel de persecuție.

Creștinii întâmpină persecuție violentă din partea ADF care sunt deosebit de active în zona de est a țării. ADF fac eforturi de a dezrădăcina populația creștină și de a-și extinde propriile poziții. Scopul lor este de a îndepărta creștinii și a-i înlocui cu credincioși radicali ai islamului. Cei care părăsesc islamul sau religiile tribale pentru a-L urma pe Isus sunt deseori ținte specifice.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din RDC?
Ziua 1: Dumnezeu să se îndure de văduvele îndurerate care rămân singurul părinte care se îngrijește de familie.
Ziua 2: Domnul să dea curaj pastorilor din estul țării să rămână în zonă și să-și conducă bisericile.
Ziua 3: Dumnezeu să dea înțelepciune liderilor cum să-și pregătească bisericile pentru persecuție.
Ziua 4: Să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească biserica prin cursuri și programe de îngrijire în caz de traume.
Ziua 5: Domnul să dea înțelepciune guvernului să găsească soluții concrete și de lungă durată la criza de securitate care continuă să se agraveze în RDC.
Ziua 6: Dumnezeu să-i echipeze cu compasiune și profunzime pe consilierii care slujesc creștinilor care au trecut prin traume.
Ziua 7: Să ne rugăm ca creștinii și congregațiile locale din RDC să reflecte lumina lui Hristos în întuneric, aducând speranță și vindecare.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.