Premieră mondială: Liderii religioși ai planetei, reuniți într-o rugăciune pentru pace la Colosseum

La eveniment participă numeroși reprezentanți ai religiilor de pe toate continentele, precum și lideri politici din mai multe țări. Papa a spus că se roagă pentru pace în Ucraina și în întreaga lume.

Papa Francisc participă marți la ceremonia de încheiere a întâlnirii ”Strigătul Păcii”, organizată la Colosseum-ul din Roma de Comunitatea Sfântul Egidiu. Ceremonia finală se încheie cu un Apel la Pace și începe cu Rugăciunea pentru Pace, organizată în diferite locuri din Roma ținând cont de diversa apartenență religioasă a participanților. Rugăciunea creștinilor este prezidată de papa Francisc în interiorul Colosseum-ului, transmite Vatican News.

”Voi merge la Colosseum”, a spus pontiful duminica trecută la Angelus, ”ca să mă rog pentru pace în Ucraina și în lume împreună cu reprezentanții Bisericilor, ai Comunităților creștine și ai religiilor mondiale”. ”Vă invit”, a îndemnat Sfântul Părinte, ”să vă uniți spiritual la această mare invocație către Dumnezeu: rugăciunea este forța păcii. Să ne rugăm, să continuăm să ne rugăm pentru Ucraina atât de greu suferindă”.

Întâlnirea internațională ”Strigătul Păcii. Religii și culturi în dialog” a început în seara de duminică la Roma și se încheie în după-amiaza de marți, 25 octombrie a.c., cu participarea mai multor reprezentanți ai Bisericilor și Comunităților ecleziale, precum și a altor religii. Din Biserica Ortodoxă Română s-au înscris la cuvânt, potrivit programului difuzat de organizatori, mitropoliții Ioan, Iosif și Serafim.

https://www.dcnews.ro/premiera-mondiala-liderii-religiosi-ai-planetei-reuniti-intr-o-rugaciune-pentru-pace-la-colosseum_892450.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.