Vorbe by Sali

Fără doar și poate, predicarea Evangheliei este esențială pentru un slujitor. Evanghelia are putere. Predicarea morții și a Învierii Lui Hristos este suficientă. Nu cred că Dumnezeu are nevoie de artificiile noastre.

Trecem însă, ușor, peste anumite detalii care fac ca Evanghelia să fie bine primită de oameni. Apostolul Pavel le spunea tesalonicenilor: “Astfel, în dragostea noastră fierbinte pentru voi, eram gata să vă dăm nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar și viaţa noastră, atât de scumpi ne ajunseserăţi”.

Rar mai găsim slujitori care sunt gata să se dea pe ei înșiși, să se sacrifice, să renunțe la confortul lor de de dragul oamenilor. Unii slujitori au impresia că-și pierd din autoritate dacă râd cu oamenii cărora le predică. Ne purtăm reci ca ghețarii din Antarctica având impresia că astfel putem avea greutate în ceea ce spunem. Uităm uneori că oamenii rămân impresionați nu de citatele noastre din cărți ci de inima noastră, de caracterul și de purtarea noastră. Hristos era acuzat că este prietenul vameșilor și al păcătoșilor, dar El pentru asta a venit. Hristos a venit să mântuiască păcătoșii. S-a făcut om, a renunțat la cer, s-a smerit și a locuit printre noi. A predicat dându-și viața pentru noi. Noi doar predicăm fără prea mari sacrificii. Uităm că uneori este nevoie și de o pâine, de un braț întins, de o vorbă bună, de un telefon, de o vizită.

Ajută-ne, Doamne!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.