Rugaciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Bosniak
Țara: Germania
Populație: 290.000
La nivel mondial: 3.040.400
Biblia: tradusă complet
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,40%
Evanghelici: 0,10%

Bosniacii sunt un grup etnic din sud-estul Europei, locuind majoritatea în Bosnia și Herțegovina.
În 1463 cucerirea regatului independent bosniac de către Imperiul Otoman a fost începutul influenței civilizației islamice în țară. Cu toate că otomanii nu au căutat să convertească creștinii la islam, prin oferirea mai multor drepturi musulmanilor în cadrul Imperiului Otoman creștinii au fost motivați să se convertească la islam. Când Bosnia și-a declarat independența mulți cetățeni care se declarau musulmani au început să se declare bosniaci, iar identitate islamică are mai mult de-a face cu rădăcinile culturale decât cu religia. Chiar și cei mai religioși bosniaci disprețuiesc liderii religioși care-și exercită influența la nivelul vieții de zi cu zi.

Bosniacii sunt unul din cele mai puțin evanghelizare popoare din Europa. Cu toate că există eforturi de a duce Evanghelia bosniacilor foarte puțini l-au acceptat pe Hristos. Rugăciunea rămâne cheia atingerii lor cu Evanghelia.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.