Rugăciune pentru Misiune

Iordania
Populația totală: 10.320.000
Populația creștină: 180.000
Religia principală: islam

Iordania este patria Muntelui Nebo de unde Moise a văzut Țara promisă. În ciuda faptului că a scăzut în clasamentul țărilor în care creștinii experimentează cea mai mare persecuție, ostilitatea față de creștini a înregistrat o creștere ușoară. A existat o creștere a numărului de incidente de violență raportate și o acceptare mai scăzută a expresiilor publice ale credinței creștine precum afișarea deschisă de versete biblice.

În comparație cu creștinii care trăiesc în alte țări din Orientul Mijlociu, cei mai mulți creștini din Iordania se bucură de un grad relativ înalt de libertate religioasă, dar creștinii din contexte musulmani, în mod special, pot întâmpina opoziție. Declarația publică de credință a unui creștin din context musulman poate duce la bătăi, arest sau chiar moarte. Iar prezența extremiștilor islamici, inclusiv întoarcerea jihadiștilor din Siria și Irak, continuă să constituie o amenințare pentru comunitatea creștină.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Iordania?
Ziua 1: Să ne rugăm pentru creștinii din contexte musulmane să fie echipați, încurajați și împuterniciți să rămână tari și să crească în credință.
Ziua 2: Dumnezeu să dea curaj creștinilor pentru a spune altora despre Isus tot mai mult.
Ziua 3: Domnul să continue să ridice noi lideri care să slujească în biserica iordaniană.
Ziua 4: Dumnezeu să mângâie creștinii care au experimentat suferințe datorită credinței lor și să cunoască adâncimile dragostei lui Hristos și puterii Lui la lucru în ei.
Ziua 5: Dumnezeu să transforme inimile musulmanilor și să se descopere lor în mod supranatural.
Ziua 6: Să ne rugăm pentru congregațiile locale care întâmpină hărțuire din partea autorităților, în special pentru bisericile care sunt active în răspândirea Evangheliei.
Ziua 7: Domnul să înăbușe amenințarea grupărilor islamice extremiste și să continue să-Și zidească biserica în Iordania.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0uAbLTBeGQGuGwDj2FdY3Ls2K6y9k6kAYGrFLbrDk1c8GPL9mL1M8KHp6sN5diq22l/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.