Ziua a 2-a: Darshan – 15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă

Un bătrân trece pe lângă casa noastră purtând o pungă mică de plastic care conține ofranda sa. Trece frecvent, în drum spre templul local – o construcție de dimensiune mică, cu o înălțime de abia un metru și jumătate și o lățime de un metru și douăzeci de centimetri, care se află la colțul micii noastre străzi. Acest templu găzduiește o statuetă a divinității locale preferate, zeița Kali.

Bărbatul ajunge la micul templu și în fața acestuia se oprește în drum. Dacă se întâmplă să treacă vehicule, acestea încetinesc și trec pe lângă el cu respect, în loc să claxoneze sau să îi ceară să se dea la o parte din drum. Dar el pare să nu fie conștient de niciun trafic. Îl privesc cum își așează mica ofrandă pe piedestal – niște orez, flori de gălbenele și o lampă mică de lut numită Diya, pe care o aprinde împreună cu un băț de tămâie și o așează în fața idolului. Strângându-și mâinile și plecându-și capul, își oferă rugăciunile.

Cuvântul Darshan provine din cuvântul sanscrit Darsana, care înseamnă vedere, viziune sau apariție. Adorarea idolilor, care este o practică obișnuită a majorității hindușilor, este centrată în jurul actului sau urmăririi Darshan – a-L contempla sau a-L privi pe Dumnezeu. Este strâns legată de conceptul de Anubhav, care este un termen folosit pentru a descrie o viziune sau o experiență religioasă profundă, cum ar fi sentimentul de a fi una cu divinul.

Motive de rugăciune

Rugați-vă pentru hindușii care tânjesc să-L vadă pe Dumnezeu, pentru ca ei să descopere că Isus le poate purifica inimile și le poate acorda privilegiul de a-L vedea. (Matei 5:8)Rugați-vă pentru hindușii care observă lucrurile naturale ale acestei lumi să-L găsească pe Dumnezeu, să vadă atributele Sale invizibile, puterea Sa eternă și natura Sa divină în creație și să se întoarcă la El. (Romani 1:20)Rugați-vă pentru hindușii care tânjesc să-L experimenteze pe Dumnezeul cel viu, pentru ca ei să-L găsească pe Isus și să primească promisiunea unei vieți depline și veșnice. (Psalmul 27:8)

https://www.stiricrestine.ro/2022/10/17/ziua-a-2-a-darshan-15-zile-de-rugaciune-pentru-lumea-hindusa/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.