Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Afgan Tajik
Țara: Afganistan
Populație: 10.585.000
Biblia: tradusă complet
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,01%
Evanghelici: 0,01%

Afganistanul este locuința celui mai mare grup de tadjici din afara Tadjikistanului, însumând mai bine de un sfert din populația totală, fiind al doilea cel mai mare grup din țară. Tadjicii au fost convertiți forțat la islam de către arabi în secolul 7 și rămân aproape în întregime musulmani. Toate evenimentele majore din viața unui om sunt dictate de tradiții religioase, rugăciuni memorate, pe alocuri presărate cu practici străvechi precum magia, amuletele și diverse credințe animiste.
Cei care se convertesc la creștinism cel mai probabil vor fi „izgoniți” din familiile lor.
Domnul să aducă stabilitate în Afganistan și să ridice lucrători creștini echipați pentru a duce Evanghelia în limba dari și în afgană acestui popor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid02Qvf14wPeFJPmGZwW3aazqW6SpfKjgFeqSNrTr3AknCYxu9JGLYN1vJHuoqrgxXYXl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.