Rugăciune pentru Misiune

Etiopia
Populația totală: 115.403.000
Populația creștină: 69.234.000
Religia principală: creștinism

Presiunea asupra creștinilor s-a intensificat în 2021. În anumite cazuri, grupurile extremiste islamice atacă bisericile. Între timp, violența politică din țară a avut ca victime și comunitățile creștine cu mulți creștini uciși și biserici distruse.

Severitatea și forma persecuției variază de la regiune la regiune. Creștinii etiopieni din Amhara și Tigray sunt în special vulnerabili la persecuția venită din partea Bisericii Ortodoxe Etiopiene, în timp ce în locuri precum Oromia, Afar și regiunea somaleză, persecuția vine în mare parte din direcția extremiștilor islamici. Cele mai severe cazuri de persecuție tind să fie înregistrate în zone precum în sudul capitalei Addis Abeba.

Presiunea poate de asemenea să vină din partea guvernului. În zone unde musulmanii sau creștinii etiopieni ortodocși sunt majoritari, oficialii locali se pot opune creșterii creștinilor protestanți și pot refuza oferirea de aprobări pentru întâlniri și închinare.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Etiopia?
Ziua 1: Dumnezeu să dea înțelepciune guvernului etiopian ca să conducă o țară afectată de război, secetă, molime și instabilitate politică.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru creștinii care întâmpină presiune intensă de a renunța la credință să aibă puterea de a rămâne lângă Isus și a se încrede în El în ce privește viitorul lor.
Ziua 3: Dumnezeu să binecuvânteze și să dezvolte lucrarea cu femeile și cu tinerii.
Ziua 4: Dumnezeu să aducă pace și stabilitate în întreaga țară.
Ziua 5: Dumnezeu să trimită ploaie care să ude pământul arid din cauza secetei.
Ziua 6: Dumnezeu să protejeze pastorii și evangheliștii care slujesc în medii ostile și ei să vadă puterea Lui la lucru.
Ziua 7: Să mulțumim Domnului pentru numărul mare de oameni care ajung să-L cunoască în Etiopia prin mărturiile puternice ale credincioșilor.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.