HOȚUL EVLAVIOS

Citind în această dimineață presa, am fost uimit să văd acest titlu: „O bătrână din Vaslui s-a prefăcut că moare ca să sperie un hoț. Panicat, individul i-a pus o lumânare în mână și a fugit”

Era vorba despre o bătrânică în vârstă de 103 ani, în a cărei casă hoțul intrase mascat, cu scopul evident de a jefui și de a prăda. Femeia speriată a apelat la un truc… S-a prefăcut că i se face rău și că moare. În acel moment, hoțul, om evlavios – cum altfel? – a căutat o lumânare pe care i-a pus-o femeii în mână, ca să o lase să moară totuși după datina și rânduiala creștină, și apoi a fugit, ca să nu fie prins în faptă.

N-am știut dacă trebuie să râd sau să plâng…
Și totuși îmi vine să plâng când aud că atâția oameni astăzi înlocuiesc harul Dumnezeu cu niște ritualuri goale de conținut, prin care caută să-și amorțească conștiința spre a putea trăi în păcat și în fărădelege. Oameni care cred că Dumnezeu e acolo sus doar ca să ajute și să ocrotească. Acești oameni sunt în stare să spună un „Doamne ajută!” și când merg la furat, uitând că Dumnezeu este sfânt și are niște așteptări de la oamenii cărora le-a dat viață.

Evlavia nu este o formă goală de conținut și împodobită cu ritualuri religioase. Evlavia înseamnă cunoașterea lui Dumnezeu, urmată de o trăire în ascultare de El, cu o inimă pe deplin dedicată Lui. Evlavia înseamnă trăire care îl onorează pe Dumnezeu.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.