Poveste de Viață

Într-o cursă de atletism, alegătorul Abel Mutai reprezentând Kenya, se afla la doar câțiva metri de linia de sosire, dar a fost confuz din cauza semnalizarilor sportive și a încetat să mai alerge, crezând că a finalizat cursa și a trecut linia de sosire.
Sportivul spaniol, Ivan Fernandez era chiar în spatele lui și dându-și seama ce se întâmplă, a început să strige la Kenyan pentru ca acesta din urmă să continue să alerge înspre finiș.
Dar Mutai nu știa spaniolă și nu înțelegea. Apoi spaniolul l-a împins din spate, la propriu, la victorie. Un jurnalist l-a întrebat pe Ivan după cursă : „De ce ai făcut asta?”Ivan a răspuns: „Visul meu este că într-o zi putem avea o altfel de viață în comunitate”. Jurnalistul a insistat „Dar de ce l-ai lăsat pe Kenyan să câștige?” Ivan a răspuns: „Nu l-am lăsat să câștige, avea să câștige”. Jurnalistul a insistat din nou: „Dar ai fi putut câștiga!”. Ivan s-a uitat la el și i-a răspuns: „Dar care ar fi meritul victoriei mele? Care ar fi onoarea acelei medalii? Ce ar crede mama mea despre asta? „
Valorile sunt transmise din generație în generație.
Ce valori ne învățăm copiii?
Să nu-i învățăm pe copiii noștri căile și mijloacele greșite de a câștiga.

https://m.facebook.com/groups/404388984641453/permalink/654191572994525/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.