Haina Lui Hristos

Evangheliile nu ne descoperă nimic din trăsăturile fizice ale Domnului Isus. Nu ni se dă nici o informație despre înălțimea Lui, greutatea, trăsăturile feței sau culoarea părului Său. Duhul Sfânt a omis intenționat asemenea detalii. Nu știm nimic despre înfățișarea fizică a Lui Hristos. Nimic. Astfel, orice vise, viziuni sau imaginații care scot în relief caracteristicile firești ale lui Hristos trebuie privite cu suspiciune.

În schimb, Biblia ne descrie în câteva rânduri, câte ceva, despre haina Lui. Pe muntele schimbării la față hainele Lui s-au făcut albe cum niciun un înălbitor de pe pământ n-o poate da. În apocalipsa citim că haina Lui era lungă până la picioare.

Într-o pildă, Domnul Hristos, a spus despre cineva că a fost dat afară de la o nuntă pentru că intrase fără haina adecvată. Contează cum ne îmbrăcăm.

Dumnezeu le-a făcut haine din piele de animale primilor oameni de pe terra, lui Adam și lui Eva. Pentru că Dumnezeu nu îngăduie goliciunea decât atunci când ne naștem. Domnul Isus i-a sfătuit pe laodiceni să cumpere de la EL haine albe ca să nu li se vadă rușinea goliciunii.

Zic să ne asigurăm că suntem îmbrăcați cu haina neprihănirii oferite de Hristos pentru că numai așa ne putem apropia de El, de Sfințenia Lui, unde nu este tolerată fărădelegea.

Acoperiți-vă gleznele, bărbaților! Acoperiți-vă frumusețea în public, femeilor!

Contează cum ne îmbrăcăm!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Haina Lui Hristos

  1. Alin Cristea zice:

    „Acoperiți-vă gleznele, bărbaților!”?

    La plaja ne mai ducem?…

    Apreciază

Comentariile sunt închise.