De la Visarion la preoți, episcopi și pastori: Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

Ceea ce speram să nu fie adevărat s-a adeverit, Visarion Alexa a agresat o femeie de 37 ani. Era unul din puținii preoți ce-i urmăresc la fiecare postare. Cuvintele lui pline de esență, sfaturile, gândurile duhovnicești m-au determinat să dau un like la pagina lui.

Cine ar fi crezut că el, un om atât de plăcut, ascundea asemenea monstruozități? Că în spatele acelor cuvinte calde se ascundea o inima atât de înghețată de un libidou animalic? Cine ar fi crezut că părintele era un sfânt la altar și un drac totodată?!

Nimeni! Doar victimele lui și Dumnezeu! Atât.
Însă suficiente cât să îi aducă aminte lui, și tuturor slujitorilor altarului, că Dumnezeu nu poate fi batjocorit de noi.

Vasarion și tot puhoiul de slujitori în sutană, sfârșind cu pastori la cravată și mari evangheliști, care au crezut că sunt mai importanți decât Adevărul, care au crezut că slujba lor e mai importantă decât cei slujiți, care au crezut că popularitatea lor este mai importantă decât caracterul, și ceea ce fac mai important decât ceea că sunt… toți, fără nici o excepție, au comis abuzuri grave.
Vă aduceți aminte de David, regele israelit, când a comis cu Batșeba cam aceleași abuzuri? Credeți că Visarion nu știa despre el? Ba da! Dar nu e suficient să știi, cât timp mândria te face sa crezi că ești mai important decât femeia ce o poftești și cumva poziția ta, faima ta, autoritatea ta îți dau dreptul de abuz.

Dar, mai există un adevăr despre oamenii ca și el, și acest adevăr este la fel de important: toți acești oameni care au crezut că ei sunt mai importanți decât Adevărul, slujitorul mai important decât slujirea… toți, fără nici o excepție, au fost trântiți de pământ, de Însuși Dumnezeu!

S-a ales și se va alege praful de tot că fac toți acești slujitori ai altarului, DACĂ, în loc să dea dovadă de exemplu, comit păcatele împotriva cărora predică duminică de duminică! Toți preoții și pastorii care se pun stăpâni peste turmă și cred cumva că oile le aparțin lor, că robii Domnului sunt și robii lor, și astfel pot să le trateze cum vor ei…acești slujitori se înșeală amarnic!
Mândria de-a crede că putem face ce vrem, mândria care ne minte că în fond ne aparține ceea ce ne dorim, mândria care ne impulsionează să credem că nouă ne este permis, ea mândria, va fi trântită la pământ de Dumnezeu!

Atunci când am citit știrea că Visarion a recunoscut fapta, mi-am adus aminte de Neemia. În conflict cu bișnițarii din Ierusalim, cu cămătarii și oamenii de afaceri care cereau dobândă fraților lor, Neemia în fața lor, ia haina și o scutură de praful de pe ea…simbolul? Așa va scutura Dumnezeu astfel de oameni din Casa Lui și îi va lăsa cu mainile goale! Minciuna, corupția, abuzurile, comploturile, vorbele cu două înțelesuri, bârfele, defăimările, nedreptatea, jignirile etc ..de toate se va scutura Dumnezeu ca de o haină prăfuită!
Iar atunci când acești slujitori vor cădea, în căderea lor, își vor aduce aminte de un adevăr biblic important: Dumnezeu nu se lasă batjocorit de nimeni! Absolut nimeni!

Porcilescu Eugen

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.