NU RUPERII BISERICILOR!


În contextul cultural de astăzi, ce favorizează fărâmițarea și disoluția, vom asista la tot mai multe scenarii de „plantare” de biserici prin rupere!

Deja, de câțiva ani, se practică această pseudo-plantare și e posibil ca fenomenul să prindă amploare în anii ce vin. Logica ruperii e aceasta: vine un lider / organizație cu opinii mesianice și îi cheamă pe oameni la noul proiect ca să-i salveze spiritual de vechea biserică „apostată”.

Faptul că oamenii vin spre noul proiect e dovada supremă că Dumnezeu suflă vânt în pânzele noului proiect. Nu, nu de asta vin oamenii, ca principiu! Vin pentru că generația actuală este forma(ta)tă de gândirea postmodernă. Acum 30-40 de ani, aceleași proiecte ar fi rămas fără mușterii.

Dumnezeu lucrează și în vechile biserici care au și ele bune și rele, la fel ca noile proiecte. Noile proiecte vor descoperi, pe pielea lor, că nu sunt perfecte (nici teologic, nici practic).

Dacă Domnul vă cheamă la plantare, plantați de la zero, cu evanghelizare de la om la om. Nu rupeți bisericile! De ce? Pentru că orice ruptură produce sângerări. Și, în plus, ce semeni, aia culegi! Într-o zi vor veni alții să rupă de la tine. Istoria ultimilor 20 de ani dovedește din plin acest lucru!

Costel Ghioancă

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.