Rugăciune pentru Misiune

Bhutan
Populația totală: 844.000
Populația creștină: 30.000
Religia principală: budism

În Bhutan este de așteptat ca toți cetățenii născuți în țară să fie budiști. Guvernul Bhutanului nu recunoaște nici o biserică în mod oficial. Oricine se convertește la creștinism întâmpină o presiune puternică de a se întoarce la religia lor anterioară. Violența a crescut cauzând urcarea pe lista țărilor cu cea mai mare persecuție.

Deseori autoritățile locale fac viața creștinilor foarte dificilă în Bhutan refuzând să emită creștinilor un „certificat de absență a obiecțiilor”, necesar pentru solicitări de împrumuturi, înregistrarea proprietății, aplicarea pentru locuri de muncă și înnoirea cărților de identitate. Pentru convertiți creștini presiunea familiei poate fi copleșitoare.

Deoarece convertirea este percepută ca aducând rușine asupra întregii familiei, noii credincioși sunt deseori renegați, lucru care face o diferență enormă în viața unei persoane bhutaneze.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Bhutan?
Ziua 1: Să ne rugăm împreună cu credincioșii care au fost respinși de familiile și comunitățile lor ca să găsească noi comunități care să le ofere familie, dragoste și speranță.
Ziua 2: Dumnezeu să întărească creștinii care întâmpină persecuție, iar violența împotriva lor să scadă.
Ziua 3: Să ne rugăm pentru libertatea religioasă din Bhutan și pentru guvern ca să recunoască în mod oficial bisericile creștine.
Ziua 4: Să ne rugăm pentru autoritățile locale să se simtă vinovate de acțiunile lor și să emită certificate creștinilor ca ei să se poată angaja și să trăiască cu aceleași drepturi ca oricare alt cetățean.
Ziua 5: Să ne rugăm ca mai mulți bhutanezi să vadă adevărul Evangheliei și să facă pași curajoși în credință.
Ziua 6: Bhutanul este o țară închisă față de străini, taxele de viză fiind foarte costisitoare. Dumnezeu să dea înțelepciune conducerii țării pentru a înlesni intrarea în țară pentru misionarii care au pe inimă evanghelizarea Bhutanului.
Ziua 7: Dumnezeu să surpe întăriturile spirituale ale budismului ca lumina Evangheliei să poată pătrunde în Bhutan.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/pfbid0xeHR3TaGeExXTjkVD9sQYLYf8QhVGEMLLUko4qPCCEyu3HT3JGGEJ2KoQ7Yonjhfl/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.