Domnul este Păstorul meu… de aceea sunt convins de iertarea pe care mi-o oferă

„Tu asculți rugăciunea, de aceea oamenii vor veni la Tine. Mă copleșesc nelegiuirile, dar Tu vei ierta fărădelegile noastre” (Psalmul 65:2, 3).

Când medităm la gândul că Domnul cerului și al pământului îmbracă „straiele unui cioban”, ca să devină Păstorul nostru, lucrul acesta ar trebui să ne smerească și să ne facă să privim plini de recunoștință înspre El. Însă, de asemenea, să știi că acest Dumnezeu Își pleacă urechea la rugăciunile tale este, aș îndrăzni să spun, ceea ce avem nevoie să nu dăm înapoi, ci să perseverăm în viața noastră de rugăciune înaintea Lui.

Ascultă Dumnezeu rugăciunile? Desigur. Pe care? Pe toate. Răspunde El la rugăciunile noastre? Sigur că da. La care sau câte dintre ele? La toate. Sigur? Da, însă El mereu răspunde potrivit planului și voii Sale. Și, din nou, și acest adevăr ar trebui să ne motiveze să fim și mai perseverenți în viața noastră de rugăciune.

Psalmistul face o legătură interesantă aici. Să vedem argumentația lui:

• Dumnezeu ascultă rugăciunile;
• Acesta este motivul pentru care oamenii vin la El;
• Printre oamenii aceștia mă număr și eu: vin la El;
• Când vin la El, știind că El ascultă rugăciunea, îmi mărturisesc păcatele;
• Sunt convins de iertarea pe care mi-o oferă prin har.

David, cu toate că era parte a Vechiului Legământ, a ajuns să aibă o convingere a iertării păcatelor din partea lui Dumnezeu mult mai puternică, din păcate, decât a multor credincioși din zilele noastre, credincioși care fac parte din Noul Legământ.

De ce uneori ne este greu să-L credem pe Dumnezeu pe cuvânt când spune că dacă ne mărturisim (cu sinceritate) păcatele, El este credincios ca să ne ierte și să ne curățească? De ce ne este greu ca, după ani de umblare pe calea credinței, încă să acceptăm iertarea pe care El ne-o oferă în dar? Mă gândesc la un motiv anume: Nu am înțeles bine harul lui Dumnezeu. Harul nu acționează în viața noastră pe baza a ceea ce suntem sau facem, ci pe baza caracterului lui Dumnezeu.

Mântuirea este prin har, iar trăirea vieții de credință este tot prin har. Așadar, pentru a putea accepta și a fi convinși de iertarea pe care Dumnezeu ne-o oferă, trebuie să înțelegem bine harul Său și, de asemenea, să trăim prin harul Său. Trăiește astăzi prin harul lui Dumnezeu și bucură-te de iertarea pe care ți-o oferă.

Stoica Timotei

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.